СЪДЪРЖАНИЕ,  НОВИНИ

Представиха книгата на Маргало „Не ми показвай среден пръст, Съдба!“

 

Новини за събитието – ТУК.

Премиерата на дебютната книга на поетесата Стефка Стефанова – Маргало „Не ми показвай среден пръст, Съдба!“ събра почитателите на поетичното изкуство в Регионална библиотека „Любен Каравелов“. За авторката и нейната книга говори русенската журналистка и поетеса Иглика Пеева, която беше и водещ на вечерта.

За себе си родената в Русе поетеса сподели, че поезията е съкровеният свят, в който тя се чувства истински свободна. В стиховете и има гняв и нежност, уязвимост и съпротива, дълбока изповедност и безпощадна искреност. Чрез нея тя изповядва вълненията на сърцето си. Това е нейната лична автобиография. Подтикът да пише за всичко, което е преживяла, е продиктуван от желанието й да протегне ръка към хората и да им покаже по своя начин – с думите, че не са сами. И една душа да докосне със своята поезия – според нея – е изпълнила живота си със смисъл.

Приятели и съученици на поетесата споделиха своите спомени и четоха нейни стихове. Артистичната атмосфера на вечерта се допълваше от музикални творби за пиано и китара в изпълнение на възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

Събитието се организира в рамките на Националната кампания Маратон на четенето 2015 в партньорство със Сдружение „Културни пространства“ – Русе.

Стефка Стефанова, Маргало

Стефка Стефанова, Маргало

 

Show Buttons
Hide Buttons